Az ultrahang egy “mélytisztító” hatású folyamat, amit legfőképp az orvosi eszközök és az ékszeripar használ és sokan ezt preferálják a vákumos tisztítás ellenében. Ebben az esetben csak a folyadék érintkezik a felülettel, míg a vákumos tisztítás közben a tisztítószert speciálisan erre a folyamatra alkalmazott kefével terítjük el egyenletesen.
Az ultrahangos tisztítás alatt a folyadék csak egy közvetítő anyag. A tisztítást az ultramagas frekvenciás hanghullámok végzik.

Az ultrahangos tisztítás azokhoz a lemezekhez tökéletes, amin nem látható szennyeződés, azonban lejátszás közben hallhatóak a por okozta sercegések. Ilyenkor a barázda legalsó rétegeiben megülepedett mikroszkópikus részecskék a felelősek a hangminőség romlásáért. Ezt a tipusú szennyeződést okozhatja az évek alatt a levegőből a statikusság miatt felvett ‘láthatatlan’ porszemek, de a lejátszás előtt a mikroszálas kendő, vagy a karbonszálas kefe is mélyebbre tudja juttatni a barázda felületére rakódott látható porszemcséket. Az ultrahangos tisztítást éppen ezért azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik nagy gonddal óvják a lemezeiket, odafigyelnek a tárolásra és minden lejátszás előtt karbonszálas kefével tisztítanak, helyes tűnyomásbeállítást alkalmaznak, de idővel megjelennek a zajok a lemezeiken. Ilyenkor alkalmazandó az ultrahangos tisztítás.

A tisztítási folyamat 8-12 percet vesz igénybe lemezenként, ezért naponta maximum 50-60 darab tisztítását vállaljuk. Minimum rendelési darabszám 50 darab.

 

Árak

Ultrahangos gépi tisztítás vákumos szárítással 12″ méretre
100 db felett 450Ft/db
50 – 100 db 500Ft/db
Minimum rendelési mennyiség 50db!